Verhalen uit de praktijk

Blogs

Wil je meer lezen over wat hypnotherapie kan worden gebruikt voor je? Ik schrijf regelmatig een blog over mijn ervaringen. Hier lees je ze terug.

Paniekaanvallen
Veel mensen die een paniekaanval ondervinden, ervaren dit als verschrikkelijk: een regelrechte verstikking waardoor je denkt dood te gaan en er geen uitweg meer lijkt te zijn. Landelijk zijn er veel meer mensen die als laatste hebben van paniekaanvallen dan je aanvankelijk zou denken.

Lees hier het volledige blog

Anoniem2 Foto

Als de angst je te hoog zit
Ik weet nog goed dat één van mijn eerste cliënten jaren geleden mijn praktijk binnenkwam met hoogtevrees. Mike was brandweervrijwilliger en kon al jarenlang zijn hoogtevrees onderdrukken door verschillende trucjes, die hij zichzelf had aangeleerd. Alleen met de jaarlijkse keuring kwam hij die vrees wederom tegen. Dit jaar zat de angst hem zo hoog dat hij zich ziek meldde voor de keuring.

Link naar het volledige artikel

Blog Afbeelding Hoogtevrees

Afvallen: niet het eten zelf, maar de reden waarom is het probleem
Afvallen met hypnotherapie is één van de thema’s die ik veel behandel in mijn praktijk. Veel van mijn cliënten proberen al jaren een einde te maken aan hun jojo-effect, maar telkens als ze hun doel bereikt hebben, vallen ze na een tijd weer terug in hun oude patroon. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat diëten niet de oplossing is. Het kan( in sommige gevallen) wel een goede ondersteuning zijn, maar het is niet de kernoplossing. Wat ik hiermee bedoel leg ik graag hieronder uit.

Link naar het volledige artikel

Blog Afbeelding Afvallen (1)

Traumaverwerking: verzacht de herinnering
We hebben allemaal in het verleden wel eens iets meegemaakt wat minder prettig voelde. Wanneer je hier dan aan terug denkt, kun je wederom dat minder prettige gevoel ervaren. Gelukkig maken de meeste emoties niet dusdanig veel impact op je gestel dat je volledige controle verliest en kun je naar verloop van tijd makkelijk op een andere manier naar de situatie kijken. Hierdoor accepteer je wat je hebt meegemaakt, laat je het minder prettige gevoel los en kun je door met je dagelijks leven.

Link naar het volledige artikel

Insta KB Blog Website Traumaverwerking (3)

Rouwverwerking: geef het een plek
Rouwverwerking is één van de meest dankbare thema’s die ik voor cliënten mag betekenen. Een rouwproces betekent niet altijd dat er iemand overleden is. Rouwen kunnen we namelijk in allerlei vormen doen: je kunt rouwen omdat je ontslagen wordt van je baan, je relatie verbroken is met je partner, je ziek bent en je moeite hebt om dit te accepteren of omdat iemand uit je familie geen contact meer wil. Toch is de meest bekende vorm van rouw wanneer we een dierbare moeten afstaan.

Link naar het volledige artikel

Insta KB Blog Rouwverwerking (7)

Onderbewustzijn: je beste maatje
De uitspraak “Dat doe ik onbewust” zul je wellicht zelf wel eens maken of horen bij iemand anders, maar wat is het onderbewustzijn precies?

Link naar het volledige artikel

Insta KB Blog Website Onderbewustzijn (3)

Irreële angst - waar komt het vandaan?
Iedereen heeft wel eens angst ervaren. Angst is namelijk een natuurlijke beschermingsmechanisme van ons onderbewustzijn. Echter wanneer een angst een belemmering in je dagelijks leven wordt, dan is het een ander verhaal en noemen we het een irreële angst.

Link naar het volledige artikel

Insta KB Blog Website Angsten (2)

Terugblikken heen blikken
2020 was duidelijk een bewogen jaar. Het was een jaar wat voor velen begon zoals gemiddeld elk nieuwe jaar begint in hun leven: met nieuwe kansen en goede voornemens. We hoorden wel over de Corona besmettingen in het buitenland, maar wij als nuchtere Nederlanders waren daar niet echt mee bezig. Tot dat er op 27 februari de eerste Corona besmetting officieel werd vastgesteld. Voordat we het door hadden, zaten we met z’n allen in een intelligente lockdown, waardoor half Nederland plat lag.

Link naar het volledige artikel

Insta KB Template Blog Website

5 gouden tips op jouw voornemen te manifesteren
2021: het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat veel mensen weer goede voornemens hebben. Echter zie ik vaak dat men allerlei ideeën en wilde plannen heeft om dromen of doelen te behalen in het nieuwe jaar, maar na enkele weken of dagen al terug vallen in het oude vertrouwde patroon. Dit resulteert natuurlijk in frustratie en teleurstelling. Op deze manier raak je daarbij nog verder verwijderd van je gestelde doelen.

Link naar het volledige artikel

Insta KB Blog Goede Voornemens

Faalangst in de perfecte maatschappij
Veel mensen hebben wel eens met faalangst te maken. Dit moet echter niet verward worden met wanneer je bijvoorbeeld een eenmalige spanning en stress ervaart bij een examen. Dan spreken we namelijk niet van faalangst, maar eerder examenvrees. Echter als je deze gevoelens ervaart bij iedere toets, bij meerdere handelingen in je werkzaamheden, op je werk tijdens vergaderingen of het houden van een presentatie, dan valt dit onder de noemer faalangst.

Link naar het volledige artikel

Insta KB Blog Faalangst