Verhalen uit de praktijk

Blogs

Wil je meer lezen over wat hypnotherapie kan worden gebruikt voor je? Ik schrijf regelmatig een blog over mijn ervaringen. Hier lees je ze terug.

Paniekaanvallen
Veel mensen die een paniekaanval ondervinden, ervaren dit als verschrikkelijk: een regelrechte verstikking waardoor je denkt dood te gaan en er geen uitweg meer lijkt te zijn. Landelijk zijn er veel meer mensen die als laatste hebben van paniekaanvallen dan je aanvankelijk zou denken.

Lees hier het volledige blog

Anoniem2 Foto

Als de angst je te hoog zit
Ik weet nog goed dat één van mijn eerste cliënten jaren geleden mijn praktijk binnenkwam met hoogtevrees. Mike was brandweervrijwilliger en kon al jarenlang zijn hoogtevrees onderdrukken door verschillende trucjes, die hij zichzelf had aangeleerd. Alleen met de jaarlijkse keuring kwam hij die vrees wederom tegen. Dit jaar zat de angst hem zo hoog dat hij zich ziek meldde voor de keuring.

Link naar het volledige artikel

Klant Anoniem 230Pix

Afvallen: niet het eten zelf, maar de reden waarom is het probleem
Afvallen met hypnotherapie is één van de thema’s die ik veel behandel in mijn praktijk. Veel van mijn cliënten proberen al jaren een einde te maken aan hun jojo-effect, maar telkens als ze hun doel bereikt hebben, vallen ze na een tijd weer terug in hun oude patroon. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat diëten niet de oplossing is. Het kan( in sommige gevallen) wel een goede ondersteuning zijn, maar het is niet de kernoplossing. Wat ik hiermee bedoel leg ik graag hieronder uit.

Link naar het volledige artikel

Blog Afbeelding Afvallen (1)

Traumaverwerking: verzacht de herinnering
We hebben allemaal in het verleden wel eens iets meegemaakt wat minder prettig voelde. Wanneer je hier dan aan terug denkt, kun je wederom dat minder prettige gevoel ervaren. Gelukkig maken de meeste emoties niet dusdanig veel impact op je gestel dat je volledige controle verliest en kun je naar verloop van tijd makkelijk op een andere manier naar de situatie kijken. Hierdoor accepteer je wat je hebt meegemaakt, laat je het minder prettige gevoel los en kun je door met je dagelijks leven.

Link naar het volledige artikel

Insta KB Blog Website Traumaverwerking (2)