Binge drinken

Binge drinken optreden met hypnose

Binge drinken komt steeds vaker in het nieuws, vooral onder het kopje 'comazuipen jongeren'. Toch is binge drinken niet iets wat alleen jongeren doen. Juist veel mensen die op latere leeftijd beseffen dat hun manier van omgaan met alcohol eigenlijk helemaal niet zo automatischsprekend is als zij altijd dachten, zoeken hulp om van het binge drinken af ​​te komen. Een effectieve manier om dit alcoholprobleem aan te pakken is hypnose en hypnotherapie .

Wat is binge drinken?

Iemand die aan binge drinken doet, is niet aan het genieten van zijn of haar alcoholische versnapering. Het gaat erom zo snel mogelijk in een dronken staat te verkeren. Hiervoor staat (gemiddeld) dat vrouwen 4 en mannen 6 glazen alcohol binnen 2 uur tijd nuttigen. De redenen voor binge drinken zijn veel uiteenlopend, maar komen vaak neer op het feit dat je jezelf fijner voelt als je een slok op hebt. Meerdere slokken zelfs. Dit wordt vaak herleid naar een bepaald gevoel van onzekerheid.

 

Naast fysieke en mentale gevolgen van binge drinken kun je ook sociaal in de problemen komen. Mensen die normaal een avondje uit willen, zullen niet altijd blij zijn met jou als doordrinker die steeds weer tot het naadje.

 

- Overigens komt binge drinken sporadisch ook voor bij mensen die niet aan de alcohol gaan, maar bijvoorbeeld frisdrank of sap tot zich blijven nemen -

 

Stoppen met binge drinken

De behoefte om meer te drinken en snel dronken te moeten worden, domineert jouw wilskracht. Er is een drang in je ontstaan ​​die jouw rationele gedachten overheerst. Voor jou is het de gewoonste zaak van de wereld geworden. Binge drinken heeft vaak nare consequenties voor diegene zelf en er om heen. Het feit dat je een probleem te hebben (een overmatige alcoholconsumptie) en wilt stoppen met binge drinken, is al een grote stap vooruit!

 

Om de aandrang tegen te gaan en te zorgen dat jij weer de controle hebt over wat je wel en niet drinkt, kan hypnotherapie tegen binge drinken uitkomst bieden. Middels hypnose kan het innerlijk conflict met drank verholpen worden.

Behandeling binge drinken

Wellicht heb je al op meerdere manieren geprobeerd te zorgen de beheersende invloed van alcohol op je leven tegen te gaan. Het erkennen van en praten over het probleem zijn zeker zetten in de goede richting. Echter wordt het onderliggende gevoel nog niet veranderd. Hypnotherapie helpt je met het overwinnen van binge drinken.

Alcohol therapie

Indien je eerder hebt geprobeerd van binge drinken af ​​te komen, weet je dat terugval veelal. Gelukkig hoef je de strijd tegen de fles niet in je eentje te voeren. Het onderliggende gevoel waardoor jij denkt alcohol nodig te hebben, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau.

 

- Stop de aandrank!

 

Overwin je alcoholprobleem met hypnotherapie

Om te zorgen dat jouw gewoonte elke uitgaansgelegenheid overmatig alcohol te drinken wordt teruggedrongen, is het belangrijk het eerder genoemde onderliggende gevoel te vinden. Je bent nu niet geboren met de drang naar drank, maar hebt jezelf dit onbewust aangeleerd. Drink je omdat je anders niet geaccepteerd denkt te worden? Ben je bang zonder drank niet gezellig genoeg te zijn? Is het vanuit huis uit te doen om tijdens het uitgaan vooral veel te drinken?

 

Binge drinken tegengaan tot hypnose begint bij dat onderliggende gevoel wat jij bij drank hebt. Wanneer je meer inzicht krijgt in hoe jouw onderbewuste omgaat met je drinkgewoonten, kun je kijken wat hier aan te doen is. Vanuit dat eerder genoemde gevoel kan een negatief of slechtende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel. Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken.

 

Ik help je graag door middel van hypnotherapie af te komen van het binge drinken en jou de controle terug te geven waardoor je weer oprecht kunt genieten van je leven.

Binge drinken overwinnen met hypnotherapie

  • In slechts 3 tot 4 sessies
  • Verlichting na eerste sessie
  • Prijs 135,- euro per sessie
Afspraak maken

Wat doen we tijdens een hypnose tegen binge drinken sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en beschrijf wat je van de sessie vond