Depressie

Depressie overwinnen ontmoeting hypnose

Het gevoel dat alles je te veel is en je nagenoeg nergens meer positieve energie uit kunt halen. Als je in een depressie zit, ben je niet je optimale zelf en dat is erg frustrerend. Gevoelens van neerslachtigheid en burn-out (overspannen) voeren de boventoon uit. Vaak begrijpt je omgeving niet waarom je reageert zoals je doet en het meest vervelende is nog niet dat je eigenlijk niet eens precies weet hoe je aan deze depressiviteit. Het enige wat je denkt te weten is dat je depressief bènt.Op eigen houtje uit een depressie komen is ontzettend zwaar en vergt voornamelijk wilskracht en doorzettingsvermogen; de zaken die je op dat moment juist niet hebt. Omgaan met depressie is erg lastig en kan (naar gelang de gradatie) veel geluk in je leven in de weg zitten. Een manier effectieve om depressie te overwinnen is hypnose en hypnotherapie .

Wat is een depressie?

Voordat ik verder ga op hoe je van een depressie af kunt komen, is het belangrijk te benoemen wat depressiviteit inhoudt. De vervelende gemoedstoestand die een depressie wordt genoemd, kenmerkt zich vooral door een algehele desinteresse en lusteloosheid die als een zware deken op je ligt. Een somberheid heeft zich van je meester gemaakt, terwijl je voorheen nog van alle aspecten van het leven kon genieten.

 

Iedereen kan wel eens een periode hebben waarin zaken niet lopen zoals ze zouden willen, waardoor ze met negatieve gevoelens rondlopen. Echter zorgt depressief zijn ervoor dat je deze negatieve gevoelens niet los kunt laten en eerder in een vicieuze komt. Je hebt onbewust een negatief patroon waar je niet uitkomt.

Oorzaak depressiviteit

Meestal wordt een depressie door een ophoping van onverwerkte gevoelens, die zich op een sombere manier manifesteren, waardoor je depressief voelt. Deze gevoelens worden op de achtergrond een patroon waardoor je in dat gevoel blijft hangen en je die depressie ingaat. Deze kunnen van alles omvat en letterlijk van mens tot mens. Na een tijdje zit je zo in dat gevoel dat je zelf niet meer weet hoe je moet komen. Daarbij kunnen hormonen, andere factoren en ingrijpende gebeurtenissen ook een grote rol spelen.

Depressie verhelpen

Je hebt er duidelijk niet om gevraagd je depressief te voelen. Dit is in de loop van je leven ontwikkeld en werkt helaas als een neerwaartse spiraal. Zodra je namelijk last krijgt van depressieve gevoelens, is alles je te veel en onderneem je niets wat jou positieve energie geeft. Oftewel: je depressiviteit wordt vergroot. Dit is een bepaald patroon wat gelukkig te doorbreken valt!

 

Depressie in meerdere gradaties, is het belangrijk te ontdekken hoe deze zich bij jou uit. Het is een onderliggend gevoel wat je altijd met je meedraagt ​​en wat jouw rationele gedachten overheerst. Eigenlijk weet je het beste dat er voldoende fijne dingen zijn die het leven leuk (kunnen) maken, maar de zware depressie is dusdanig verlammend, dat je rationele denken wordt gedomineerd. Om er for te Zorgen DAT jij Weer positive door het leven Gaat, Kan hypnotherapie bij Het overwinnen van depressie Uitkomst provide. Middels hypnose worden de gevoelens die jouw depressie, verwerkt waardoor je weer in je eigen komt kracht te staan.

Behandeling depressie

Wellicht heb je geprobeerd met je depressie om te gaan. Praten met vrienden en wellicht ook professionals is een stap in de goede richting. Erkennen dat er de afgelopen tijd iets in je is ontstaan ​​wat jou die depressieve gevoelens geeft, zorgt dat je bewust bezig bent het probleem aan te pakken.

 

Echter is jouw depressie juist onbewust gegroeid. Ook wil je liever het probleem bij de wortel aanpakken en niet alleen er mee leren leven. Hier komt hypnotherapie om de hoek kijken. Het onderliggende gevoel waardoor jij depressiviteit ervaart, is ergens vandaan gekomen. Middels hypnose en hypnotherapie kun je dit gevoel aanpakken en veranderen op onbewust niveau. - Wees weer je optimale zelf

Overwin je depressie met hypnotherapie

Om ervoor te zorgen dat jouw depressieve gevoel wordt teruggedrongen, is het belangrijk te achterhalen hoe je deze hebt ontwikkeld. Je bent nu niet geboren met een depressie, maar hebt jezelf dit patroon onbewust aangeleerd. Heb je een verlies geleden zoals een overlijden of relatiebreuk? Heb je een traumatisch ervaring gehad waardoor je negatief tegen het leven aankijkt? Stel je (te) hoge eisen aan jezelf, wat er voor zorgt dat de zaken in je leven maar niet gaan zoals je zou willen?

 

Depressiviteit overwinnen met hypnose begint bij dat onderliggende gevoel waar jij neerslachtig van wordt. Door onder hypnose terug te gaan naar de periode vòòrdat je een depressie kreeg, kunnen we achterhalen wat dat onderliggende gevoel is wat deze veroorzaakt. Vanaf daar begint dan al het helingsproces. Vanuit het onderliggende gevoel kan een negatieve of slecht beïnvloedende gedachte ontstaan; het gevoel versterkt dan de gedachte en de gedachte versterkt weer het gevoel.

 

Middels hypnose kan ik je helpen dit patroon te doorbreken. Daarnaast coach ik je ontmoeting het integreren in een leven zonder de depressieve gevoelens die je constant hebt gehad. Je staat er daarbij absoluut niet alleen voor. Ik help je graag door middel van hypnotherapie af te komen van je depressie en weer positief door het leven te gaan.

Depressie overwinnen met hypnotherapie

  • In slechts 3 tot 4 sessies
  • Verlichting na eerste sessie
  • Prijs 135,- euro per sessie
Afspraak maken

Wat doen we tijdens een hypnose tegen depressiviteit sessie?

  • Uitgebreide Intake waarbij wij samen jouw problematiek bespreken

  • Kennismaking met hypnose door middel van eenvoudige oefeningen

  • Zorgen dat het onderliggende gevoel achterhaald wordt, zodat er een basis gelegd wordt waarmee we in een vervolgsessie negatieve patronen kunnen doorbreken

  • Rustige afsluiting en beschrijf wat je van de sessie vond